Paryski Four Seasons George V stał się pierwszym hotelem w Europie, który może poszczycić się posiadaniem aż trzech restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin.
Jako pierwsza w 2016 roku trzy gwiazdki otrzymała pełna przepychu flagowa restauracja hotelu – Le Cinq, która oferuje 7-daniowe menu degustacyjne o nazwie ‚Epicurean Escape’.

Nagrodzona jedną gwiazdką restauracja Le George, za projekt której odpowiadał Pierre-Yves Rochon, otwarta została w październiku 2015 roku. Oferuje dania kuchni śródziemnomorskiej.

Z kolei najnowsza restauracja L’Orangerie, otwarta w maju 2016 roku, otrzymała jedną gwiazdkę Michelin już po 8 miesiącach działalności. Menu oferuje dania oparte na sezonowości lokalnych produktów. L’Orangerie sąsiadująca z marmurowym dziedzińcem została zaprojektowana także przez Pierre-Yves Rochon.


zdj. materiały prasowe

Kilka lat temu będąc w Paryżu miałem okazję zwiedzić hotel, kiedy pracowała tam jeszcze moja koleżanka. Skusiłem się wówczas na lampkę Prosecco w barze na dziedzińcu za jedyne 15 euro za kieliszek 🙂

Four Seasons George V jest jednym z flagowych hoteli tej marki. Mam nadzieję, że któregoś dnia będzie mi dane spędzić w nim chociaż jedną noc.

Four Seasons – sky is the limit

Komentarze

komentarzy